Vandaag geopend 09:30 - 17:30

Duurzaamheid: Iedere dag een beetje beter!

Versie_2_Roselaar.png
 

Onder het motto 'iedere dag een beetje beter' werken we voortdurend aan een duurzamer winkelcentrum. Daarnaast bouwen we aan een duurzame relatie met onze bezoekers, ondernemers en directe omgeving.

Belangrijke onderwerpen voor het winkelcentrum zijn het reduceren van energieverbruiken, het behalen van een duurzaamheidscertificaat (BREEAM In-Use), gescheiden afvalinzameling en recycling, het creëren van lokale werkgelegenheid, tevreden bezoekers en het samenwerken met (lokale) sociale initiatieven.

 
Zonne-Energie

Meer dan een kwart van ons elektriciteitsverbruik wordt opgewekt met de zon. Op het dak van ons winkelcentrum zijn in totaal 300 zonnepanelen geplaatst. Deze installatie wekt het jaarlijkse energieverbruik van 25 huishoudens op.

Windenergie

In de Roselaar maken we gebruik van windenergie. Hiermee beperken we het gebruik van fossiele brandstoffen en verminderen we vervuiling en uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Windenergie is schoon en raakt nooit op.

 
Werkgelegenheid

Winkelcentrum Roselaar draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Ruim 350 medewerkers uit Roosendaal en omgeving staan in ons winkelcentrum voor u klaar.

Waterbesparing

Per jaar maken ongeveer 275.000 bezoekers gebruik van onze openbare toiletten. Dankzij waterbesparende toiletten, urinoirs en kranen besparen we ongeveer 1,5 liter water per bezoeker.

 
Oplaadpunt Elektrische Auto’s

Elektrische auto’s kunnen worden opgeladen in onze parkeergarage. In totaal zijn er 6 laadpunten bij ons winkelcentrum. Deze zijn te vinden op de eerste laag van de parkeergarage.

Sociale Initiatieven

Winkelcentrum Roselaar ondersteunt sociale initiatieven zoals de Prokkelstage en de LINDA.foundation.

 
recycling

Om zuinig om te gaan met grondstoffen & onze CO2-uitstoot te minimaliseren vinden we het belangrijk om afval te voorkomen, hergebruiken én recyclen. 78% van het afval dat vrij komt in de Roselaar wordt al gerecycled naar nieuwe grondstoffen en nieuwe energie.